FACEBOOK

Хубавите пазари в южна София са по-сигурни от магазините, взети са отлични К19-мерки

Посетителите на най-добрите пазари в София – Иван Вазов, Красно село, Борово, всички в южната част на София, са отлично подготвени за затягането на мерките за сигурност против коронавируса показа проверка на 19 минути. Става въпрос не само за пропускателния режим. Но също така за специална дезинфекция, за да имат пълно спокойствие хората.

Мерките вече бяха тествани при първи локдаун и позволиха на хилядите хора, които пазаруват и на стотиците, които изкарват прехраната си там от своя микро-бизнес: земеделски, фермерски, готварски, занаятчийски, търговски, да продължат да ги посещават.

„Искаме да уведомим клиентите и посетителите на Пазари Юг ЕАД, че на териториите на пазарните площадки Красно село, Иван Вазов и Борово, и прилежащите им части, остава досегашният режим с Вход и Изход в определените за целта пунктове и по посока, с дистанция и с насочващи табели.

Териториите на нашите пазари се дезинфекцират всеки ден.

Задължителни са предпазните мерки - маски, покриващи носа и устата, ръкавици и дистанция. За удобство на всички навсякъде за поставени дезинфекциращи средства, а контролът е задължителен. Ако имат нужда от допълнителни указания, клиентите могат да се обръщат към инструктирания за целта персонал за насоки”, добавят от общинските Пазари Юг, където наред с традиционните стоки, от години могат да бъдат намерени също биопродукти и изделия от бутикови ферми от цялата страна.

„Изрично няма да се допуска и неспазването на мерките от търговци, наематели и доставчици, работи се съгласно заповедите на изпълнителния директор на Пазари Юг ЕАД Николай Попов, разпоредбите на кмета на София Йорданка Фандъкова и мерките на Министерството на здравеопазването”, заявиха пред 19 минути от тържищата.

„На първо място е здравето на всички”,коментира изпълнителният директор на Пазари Юг ЕАД Николай Попов.
Той допълни, че пазарите са по-безопасно място сравнение с магазините, защото са на открито. Освен това продуктите са винаги пресни и свежи, не са узрявали в складовете на хипермаркетите.

„Ръководството на Пазари ЮГ ЕАД призовава всички да се спазват мерките за безопасност, дистанция и да се пазим взаимно”, завършва Николай Попов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени