FACEBOOK

Хит на турпанаира в Истанбул е османското наследство на столицата ни

Хит на туристическия панаир в Истанбул, който се проведе този уикенд, след като напролет беше отложен заради земетресенията в Турция, стана новият, разработен от ОП Туризъм, Пазари Възраждане и не без помощта на 19 минути маршрут, който вади османското и ататюркското наследство на София, разказаха експерти от мястото на събитието.

Премиерата му трябваше да бъде тогава, но 4 месеца по-късно той работи, като дава и добри резултати.

Не само джамията, дело на най-големия архитект на някогашната империя, но също така Женският пазар, сегашният Археологически музей, Дворецът – НХГ, който е бившият конак, катедралата Св. Седмочисленици, та чак до Римската стена – нашият град има много паметници от онази епоха, които представляват интерес за комшиите, както и за преселниците при тях от нашата страна. Тези хора са неизползван туристически потенциал, освен около избори. Концепцията беше задвижена около 100-годишнината на Република Турция тази година.

Идеята на общинското предприятие е за ударно  разработване на Истанбул – най-големия близък до столицата ни пазар с близо 20 000 000 потребители, като генетична зона на туристи за нашия град.

Кметът Фандъкова проведе разговори и с кмета на Цариград, и с новия представител на Турските авиолинии – една от най-използваните от българите компании за международни полети, за насърчаване на туристопотока от Истанбул. Целта е полетите от 3 да достигнат 5 дневно, като вместо 2-3 от 150-200, турските пасажери,пътуващи към София да достигнат пъти повече. Инициативата вече дава и доста добри резултати. За 4-те месеца на действие на програмата личи видим ръст на турските туристи в столицата ни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени