FACEBOOK

Хирургът Габровски е кандидат-премиерът на ГЕРБ

Хирургът  проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер. “Правителството, което ще предложим ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България”, увери по-рано Бойко Борисов на срещата на ЕНП в Атина. "Има два варианта за правителство: или с мен като премиер, или с друг, но при подписването на споразумение”, заяви той в неделя от Враца.

“Ще разговаряме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се опитаме да намерим общи допирни точки”, обяви Габровски след връчването на мандата.“Ще разчитаме на хора с професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни и със своята експертиза”, увери той.

Проф. Габровски е роден в София през 1971 г. и е трето поколение неврохируг. Той завършва медицина в Медицинска Академия през 1996 г. От 1997 г. работи в Клиниката по неврохирургия на университетска болница Пирогов, която оглавява през 2011 г.

Медикът е шеф на Българското дружество по неврохирургия от 2018 г., а от 2018 г. - главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към МЗ.

През 2021 г. проф. Габровски е избран за член-кореспондент на БАН, като става най-младият академик в направлението Медицински науки. Специализирал е във Франция, Германия, Белгия. През 2012 г. е избран за наблюдател в борда на European Brain Council.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени