FACEBOOK

Хиляди от МВР и пожарната на протест пред НС

Хиляди полицаи и пожарникари, както и надзиратели в затворите протестираха пред сградата на НС в София в неделя, съобщи БНР.

Служителите на МВР са недоволни от липсата на  скок на заплатите. Те обясниха, че инфлацията у нас в последните месеци, на практика е „изяла“ предишното им увеличение.

Освен това от Синдикалната федерация на служителите в МВР допълниха, че няма никаква яснота дали заплатите в министерството могат да бъдат вдигнати изобщо.

Пожарникари и спасители също настояват за по-високи доходи.  Акцията им започна с лозунги “Увеличение на заплатите с 20%”, "Рискувам живота си", "Не си играй с огъня!".

Шефът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец Венцислав Станков посочи, че те настояват за скок на доходите през 2022 г. "Второто ни искане е да се увеличат средствата за капиталови разходи. Към момента са предвидени едва 30 млн. от необходимите 247 млн. лв., които са заявени от ръководителите на структури в МВР", посочи още той. Третото искане, по думите на Станков, e да се подобри социалният диалог с ръководството на МВР.

Пожарникарите, както и работещите към телефон 112 искат и яснота  за това, ако пожарната и телефон 112 бъдат превърнати в самостоятелна агенция, дали социалните им придобивки ще останат същите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени