FACEBOOK

Хакери пуснали заплахата за атентат в София?

Няма официална информация за готвена терористична атака на автобусна спирка в София или в линиите на градския транспорт, минаващи край бившия хотел "Плиска". Възможно е съобщението, което се позовава на Държавния департамент на САЩ, да е фалшиво. Това коментира кореспондентът на Нова телевизия във Вашингтон Ясен Дараков. Още повече, че и самото посолство на САЩ в София не е потвърдило подобна информация и не знае за нея.

По-късно обаче журналистът получи отговор от консулския отдел: "Не коментираме текущи разследвания". Той обясни, че всяка официална информация може да бъде потърсена и потвърдена на страницата на Държавния департамент на САЩ. Линкът към всяко новина завършва с "gov". Въпросната "бомбастична" новина не дава препратка към официалния сайт на американската висша държавна институция. Ето защо може би трябва да се говори за хакерска атака, а не за автентична информация.

Още повече, че ако има подобна заплаха, българските спецслужби би трябвало да са на място и да са реагирали веднага, а не от Щатите да им се подава информация за нещо, което става на толкова локално място.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени