FACEBOOK

Фермери от цялата страна гостуват в София

Производители от цялата страна с внимателно подбрана, свежа и разнообразна сезонна продукция се представят до края на седмицата в София.
Продукцията е изложена на традиционните места на фермерските пазари в София, както и на няколко напълно нови локации, съобщиха организаторите.

Фермерският пазар в ИКЕА ще има днес от 15.00 до 19.00 ч. и ще бъде разположен до централния вход на магазина с акцент възвръщането на културата на готвене със сезонни продукти, местно произвовство и приготвени традиционно и здравословно.

Пазарите продължават в събота на Римската стена в обичайните часове от 10.00 до 14.00 часа, като утре там ще има значително повече производители и по-голямо разнообразие от продукти.

В неделя, 9 октомври, от 11.00 до 19.00 ч. ще се състои Национален фермерски пазар в парка "Заимов".

Традиционно ще има участници от фермерските пазари, които са провеждат в цялата страна - от Пловдив, Варна, Бургас, Добрич, Русе и други.

За първи път тази година се организира и изложение-дегустация на фермерски сирена и млечни продукти. В презентационната шатра на феста ще се подслони изложението по проект "Тейсти чийс тур" (Tasty Cheese Tour) на "Персонал Консулт - ГП" и в партньорство с фондация "Биоселена".

Посетителите ще се състезават в разпознаването на няколко вида млечни продукти, като за най-добрите познавачи ще има награди - фермерски продукти, а за производителя с най-харесваното сирене - парична награда, осигурена от фондация "Биоселена".

Преди дегустационната част в презентационната шатра участниците ще говорят на тема "Хранителна независимост". Ще бъдат представени няколко проекта, които работят в подкрепа на малките семейни ферми и изследват различни аспекти на възможностите пред тях.

Екологично сдружение "За Земята" ще представи форума за хранителна независимост Nyeleni.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени