FACEBOOK

Фейк ли е смъртността С корона у нас?

Може ли да се вярва на данните за смъртността от коронавирус у нас, след като вчера щабът съобщи за починал "със съпъстващо заболяване черепно-мозъчна травма"? Дори само твърдението, че болните умират ОТ Ковид19 не е вярно, защото италианската статистика, а тя е най-пълната до момента говори, че само 0,8% от леталните изходи се дължат на вируса, докато 99,2% почиват от усложняване на вече налични патологии, като над половината от тях имат повече от 3.

Най-често това са нелечими форми вна рак, на диабет, на хипертония, които са довели до нулев имунитет. Поради което от началото на инфодемията специалистите в Италия настояват и повтарят: смърт С корона, не ОТ корона. Най-популярният от нашите случаи, който се води "смърт от коронавирус" според нашия щаб е на мъж "със съпътстващо заболяване черепно - мозъчна травма" в болницата Св. Анна в София. Това е истинска подигравка с нацията и с медицината.

Подозрителен от гледна точка на бг статистиката случай имаше и във Варна, където смърт бе приписана на Коронавирус, а аутопсията показа, че тя е от пребиване, както съобщи прокуратурата, но щабът си я води "смърт ОТ коронавирус". Добавяме още 3 случая:

В УМБАЛСМ Н. И. Пирогов е починала 90-годишна жена. Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи заболявания, но се води починала "от" коронавирус.

Човекът, починал в Шумен, също е умрял от рак на белите дробове. Бил е с две отрицателни проби, но на скенера видели рака. Вероятно е спомогнал вирусът, но е бил излекуван от него.

И в Александровската болница една от починалите беше с тежък инсулт - придружаващо заболяване.

На този фон напомняме и първата "жертва на вируса", обявена от щаба, за която писахме своевременно ТУК. Изкараната тежка бронхопневмония, която вместо да лекува, тя е отишла в Италия, знаейки какво се случва там по време на епидемията, последващото пътуване до Пловдив на тържество с повече от 100 души, което бе позиционирано "в махалата" от вицепремиера Красимир Каракачанов, за да разберем за какво всъщност иде реч, е достатъчно показателна за стъкмяването на статистиката.

Тя не е прогапаганда, както я разбират партията и правителството, което ясно личи по първите изброени от нас случаи, защото става дума за 36-годишен мъж и 42-годишна жена, които ще свалят средната възраст на жертвите и ще можем да се чувстваме по-изплашени. Без статистика, която отговаря на истината няма как да се познава проблемът, който действително имаме, а без да го познаваме, няма как да го решим. И така във всички области. От 3-кратното стъкмяване на ръста преди кризата - оказа се, че е 0,9%, а не над 3% до коронавируса.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени