FACEBOOK

Фандъкова уреди паметник и площад на Пешев във Вашингтон с Менделсон

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Градския съвет на Вашингтон Фил Менделсон се договориха да бъде поставен барелеф на Димитър Пешев пред Българското посолство във Вашингтон във връзка със 75-годишнината от спасяването на българските евреи.

Площадът пред българското посолство в САЩ също ще бъде наречен на името на Димитър Пешев. Управителят на Вашингтон сподели същите въпроси за решаване, пред които е и колегата му в София: изграждането на метро в американската столица, прокарването на велоалеи, провеждането на кампании, насочени към ходенето пеша и карането на велосипеди, както и стимулиране на гражданите да се придвижват с обществен транспорт и да използват възобновяеми енергийни източници като слънчеви панели. Дори системата за прием в детските заведения на Вашингтон се оказа сходна със системата в София.

Задължителният обхват на децата в детски заведения – всички 5-годишни, а основен критерий за прием в училище е близостта до дома. Кметът Фандъкова проведе среща и с конгресмена Дон Байер. Двамата обсъдиха възможностите за инвестиции в София в сферата на IT сектора, туризма и образованието. Фандъкова запозна конгресмена с бъдещата инвестиция на US фондацията Лаудер в изграждане на училище, детска градина и културен център в София публично-частното партньорство при предстоящото изграждане на станция на метрото между станция Сливница и станция Обеля заради щатско миниградче там.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени