FACEBOOK

Фандъкова увеличи патрулите в София

Капацитетът за поемане на бежанци е запълнен, заяви кметът

„По мое искане СДВР увеличи патрулите в центъра на София“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на сесията на Столичния общински съвет. Тя започна с минута мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж.
„На всичко това, ние трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност", поясни Фандъкова. Тя обяви, че е поставен допълнителен полицейски патрул на столичния булевард Мария Луиза, както и още един такъв от Общинска полиция в района на Женския пазар.
"С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност в масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора“, заяви Фандъкова.
Междувременно тя коментира и въпросът с нелегалните мигранти. „Капацитетът на София за поемане на бежанци е запълнен“, каза столичният кмет. „Това, което мен ме притеснява, не са толкова бежанците, които легално са настанени в центровете, а нелегалните мигранти. Вече повече от две години, след сериозните влизания на бежанци в града, поисках и наблюдавам непрекъснатите проверки и залавяне на нелегални мигранти“, посочи Фандъкова. Тя обясни, че следи внимателно усилията на правителството за засилване на контрола по границите и изрази надежда той да има необходимия ефект.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени