FACEBOOK

Фандъкова поискала да спре ремонта на бул. Симеоновско шосе

Фандъкова: Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София

Йорданка Фандъкова е поискала от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да спре аварийния ремонт на фугите на бул. „Симеоновско шосе“, който беше започнал от онзи ден. Това каза пред журналисти кметът на Столична община, след инспекцията на ремонтите на бул. „Цариградско шосе“ в района на пл. „Орлов мост“.
„Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София“, заяви кметът.

По думите й, когато се пусне изцяло движението по бул. „Цариградско шосе“ в района на „Орлов мост“, тогава от АПИ трябва да започнат ремонта на бул. „Симеоновско шосе“. Тя поясни, че той ще приключи следващата събота и неделя. Йорданка Фандъкова обърна внимание, че във вчерашния ден там е било невъзможно да се премине. Фандъкова посочи, че поради тази причина е поискала и отлагане на разширението и на цялостната реконструкция на бул. „Тодор Каблешков“, които е трябвало да започнат тези дни. „Знаете, че бул. „Тодор Каблешков“ също се използва за обходно трасе и много шофьори предпочитат да избегнат другите тапи, преминавайки оттам“, коментира тя.

Фандъкова каза, че е поискала да се ремонтират и частично участъци от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. По думите й движението в този булевард ще бъде затворено в следващите дни от улица „Гурко“ до „Орлов мост“. Тя уточни, че Столична община не може да си позволи да ремонтира изцяло този участък и затова това ще се извърши частично. По думите й частичните ремонтни дейности по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ ще завършат заедно с отварянето на „Орлов мост“ за движение в края на другата седмица. Фандъкова допълни, че към ремонтите се подхожда много внимателно. „Въпреки това трябва и да работим, защото знаем, че това е за добро“, заяви Фандъкова. Кметът на София изрази надежда, че хората ще разберат и ще я извинят за причинените неудобства.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени