FACEBOOK

Фандъкова обеща фермерският пазар в столицата да е всеки месец

Фермерският пазар да е всеки месец. Това искат организаторите му, поясни по време на откриване на нов фермерски пазар в центъра на София кметът Йорданка Фандъкова. Тя обеща да потърси всички възможни варианти заедно с представители от земеделското министерство, за да може подобен пазар да има всеки месец.

"Повече продажби и все по-качествени продукти", пожела на организаторите столичният кмет. Фандъкова се разходи из сергиите и разгледа стоките. Сред хитовете на фермерския пазар, който бе открит днес на бул. "Христо Ботев" 55 пред Министерството на земеделието и храните, бяха тахан с мед и киселото мляко с чия.

Малко бурканче от 250 грама с тахана от лешници и мед, които имаше вкус на млечен течен шоколад, върви по 7 лв. Голямата разфасовка -13 лв. Кисело краве мляко със зрънца чия струва 1.75 лв. В момента чията е една от най-модерните супер храни. Тя засилва имунитета и поддържа здравословния баланс на човешкия организъм, разясниха продавачи.

На фермерския пазар могат да се намерят различни био плодове и зеленчуци. Цените при тях не са по-различни от тези в повечето търговски вериги. Например, тиквички от три сорта струват по 1.50 лв.- 2 лв. за килограм. Килограм от жълти домати се предлага за 4 лв. Кутийската с малини струва 3 лв., а малиновият сироп от 750 милилитра - 7 лв.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени