FACEBOOK

Фандъкова и Манолова заедно на изложба

Почти едновременно пристигнаха на изложба в Софийската градска художествена галерия кметът Йорданка Фандъкова и основният опозиционен кандидат на изборите идния месец за нейния пост Мая Манолова.

И двете дами придружени от пиарки. Ще се въздържим да предадем коментарите им по повод неочакваната среща точно на това място. Важно е, че така направиха реклама на прекрасна експозиция, която проследява как се променя погледът на художниците към София през нейните 140 години като столица на България.

Специално внимание заслужават невероятните пейзажи на Никола Петров, но също произведенията на майстори като Златю Бояджиев и дори Цанко Лавренов, все в неговата огнена гама, нищо че този път не рисува любимия си Пловдов, както и още много автори от различни епохи през този век и почти половина. Изложбата може да се види всеки ден в галерията в Градската градина, по-известна сред новите софиянци като "градинката на Народния театър".

Освен самото пространство, те ще открият за себе си и много места, които със сигурност не познават в града ни, както и как е изглеждал той преди 100, преди 50, преди 30 години както нарисувани, така и заснети в подобрка от фотокадри.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени