FACEBOOK

Фандъкова е Политик на годината

Тя си раздели наградата с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова

Кметът на София Йорданка Фандъкова и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова станаха Политик на 2015г. в традиционната класация на Дарик радио. Те станаха първите жени, удостоявани с наградата едновременно.

„Стабилността на държавата няма алтернатива, затова съществуващата коалиция трябва да продължи да работи“, каза Фандъкова .

Тя посочи, че за нея думата на 2015г. е „устойчивост”. „Екологията и зелените политика са посоката, в която трябва да вървим като град и като мислене“, каза още градоначалникът.


Тази година Бокова изигра активна роля за приемането и прилагането на резолюцията на ООН относно опазването на културното наследство в Ирак и Сирия и зае категорична позиция срещу незаконната търговия с исторически ценности - най-вече с откраднати антики, от чиято продажба се финансират терористични дейности.
Тя посети и Мали за възстановяването с помощ от ЮНЕСКО на мавзолеите в Тимбукту, които бяха разрушени от джихадисти.
През март в Багдад Бокова стартира проект за опазване на колекциите на иракските музеи и застрашеното културно-историческо наследство, както и кампания в социалните мрежи #Unite4Heritage.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени