FACEBOOK

Фандъкова: Трейс работи по под 10% от общите проекти

Компанията Трейс груп Холд е работила и работи по под 10% от общите проекти в Столичната община, което е между 90 и 100 обекта, които сме изпълнявали и изпълняваме в момента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности в Зоологическатa градина-София, предаде Фокус.

По думите й Столичната община налага контрол над фирмите изпълнители и съответно при неизпълнение или нередности се прилагат сериозни санкции. „Нашите договори са изключително строги, специално Трейс Груп Холд съм я санкционирала с 450 хил. лв за обекта в район Младост при кръстовището на булевардите Сахаров и Ляпчев, коментира тя.

Фандъкова обясни, че причината за наложената глоба е била неизпълнение на сроковете по договора. Кметът на София каза, че подобни санкции не се колебае да наложи, дори спомена, че е имала и договори с фирми изпълнители, с които е прекратила работа.

„През последните години наложихме проектите да се приемат само след лабораторни изследвания на материалите, които са се използвали при изграждането на обектите“, каза тя. Според нея най-голямото изискване е да се работи качествено. „В последната година налагаме вече и задържане на половината гаранция за целия срок на гаранцията, които е между 5 и 10 години в зависимост от различните проекти“, посочи още Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени