FACEBOOK

Фандъкова: София е лидер във формирането и реализирането на културни политики

През годините Академията за обучение на мениджъри в културата се превърна в иновативна лаборатория за културa

София си остава лидер във формирането и реализирането на културни политики. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на тазгодишната Академия за обучение на мениджъри в културата, предава общината.

"През годините Академията се превърна в иновативна лаборатория за култура и в място за опознаване и създаване на контакти. Институтът Гьоте и посолството на Германия ни повярваха още в самото начало и ни помогнаха да отворим Академията към региона", подчерта столичният кмет.

От 2016 г. Академията покани културни оператори от балканските държави, а от миналата година Академията за мениджъри в културата се провежда в София, Солун и Букурещ. От тази година към Академията се присъединява и Сараево.

Според Фандъкова е много ценно, че експертите разглеждат конкретни казуси. През тази година ще бъде обсъдено управлението на Центъра за съвременно изкуство, който ще се намира в сградата на бившата топлоцентрала. Кметът посочи, че вече е избран проект за превръщането на сградата в културно пространство, а Столичната община ще финансира реализирането му.

През тези 5 години от развитието на Академията вече над 120 културни мениджъри от България са имали възможност да надградят своите знания и умения.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени