FACEBOOK

Фандъкова: Приключено е цялото трамвайно трасе на Графа

С кратко видео на своята стена във Фейсбук кметът Йорданка Фандъкова представи част от строителните дейности на ул. Граф Игнатиев с повече детайли за технологията на поставяне на настилките и релсовия път.
„Ремонтът на тази знакова улица очаквано е обект на голям интерес, затова съм поискала да бъде предоставяна и допълнителна информация.

В района живеят и работят много граждани, които в последните месеци са затруднени във всекидневното им придвижване. Поискала съм от изпълнителя да постави допълнителни указателни табели, които да улеснят пешеходците, както и всекидневно да проверяват дали са на мястото си. Благодаря на всички граждани за търпението и отново се извинявам да причиненото неудобство.

Срокът за завършване на обекта е 300 дни, като от самото начало настоявам да се работи интензивно. В момента новото трамвайно трасе, с дължина 2204 м единичен коловоз, е изцяло изградено. Работи се изключително активно за поставяне на настилките в трасето, като целта ни е максимално скоро да възстановим движението на трамваите. В цялата зона 2, която включва и ул. Граф Игнатиев, се обновяват 50 000 кв. м. настилки, като се поставят гранитни и бетонови павета и плочи”, написа към видеото Фандъкова.

По информация на 19 минути след 15 ноември се очаква цялостната работа по градската зона с площади и градини около възловата централна улица да приключи. Това ще бъде предсрочно, тъй като ремонтът започна на Гергьовден.

Виж видео ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени