FACEBOOK

Фандъкова: От 2020 г. ще спестим на гражданите и бизнеса над 65 000 декларации

"Столичната община беше първата, която изгради връзки с регистрите на КАТ и НАП, а вече тестово работи и връзка с Агенцията по вписванията.

❗️От 2020 г. при продажба и покупка на имот общината автоматично ще получава данните и ще спестим на гражданите и бизнеса над 65 000 декларации, които годишно се подават. Това е начинът реално да спестяваме време и усилия на гражданите и бизнеса в чакане по опашки и вадене на документи.
Това е една от задачите на новия зам.-кмет, който ще отговаря за дигитализацията и иновациите.

✅ В последната година Агенцията за инвестиции на София заедно с над 100 представители на бизнеса, университетите и неправителствени организации изготвиха стратегията за дигитализация, която днес представихме.

✅Целта на тази реформа е повече бързина, удобство, публичност и контрол. За София дигитализацията е и инструмент за икономическо развитие и стимулиране на иновативна среда.
✅Само преди 10-ина дни „Файненшъл таймс“ публикува статия за София, в която подчертава, че градът ни е на второ място сред 10-те най-бързо развиващите се технологични центрове в Европа.

IT секторът става част от визитната картичка на София и носи на града ни както инвестиции, така и икономически растеж. Нашата задача е да работим заедно с местните компании за прилагане на най-добрите технологични решения в управлението", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени