FACEBOOK

Фандъкова: Не ме интересуват оправданията, нови 280 000 лв. глоба за Графа

Нова глоба от 280 000 лева налага столичният кмет Йорданка Фандъкова за ремонта на ул. Граф Игнатиев. Сега причината е надигане на част от настилката около релсовия път снимките на която бяха видими с просто око и обиколиха фейсбук с много гневни коментари.

"Не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било! На този обект работиха огромен брой проектанти, инженери и строители. Когато за първи път си позволих да коментирам работата на проектантите, получих гневно писмо от Камарата на архитектите. Не било работа на кмета да казва колко дебела трябва да е фугата.

Но, ако трябва, вече ще се ангажирам и с това! Не знам иначе какъв е начинът да се повлияе на всички тези хора да си вършат качествено работата", обяви Фандъкова, цитирана от dir.bg.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - около ул. Граф Игнатиев и около храма Св. Александър Невски. Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта.

Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите: "Например, че изискваме висше образование. Но се вижда, че и това условие не е достатъчно. Може би вече трябва да искаме по 3 висши", каза Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени