FACEBOOK

Усилено разширяват училища преди 15 септември

„Първият етап от разширението на Първа английска гимназия е с 16 нови класни стаи. След приключването му ще започнем втори етап - строителство на нов физкултурен салон и още класни стани. Така ще удвоим капацитета, като в гимназията и 112 основно училище учат 2000 ученици. По план до средата на есента новата сграда трябва да е завършена и през зимните месеци да се работи вътре.

Кметът на район Оборище е на място и контролира дейностите. Кметовете на райони са възложители на строителните и ремонтни дейности в училищата и детските градини на тяхна територия и е тяхно задължение да направят добра организация и да контролират всички дейности”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

В същото време тя изрази сериозни резерви към работата по друг обект от сферата на образованието:„В Младост районната администрация е допуснала забавяне на някои процедури. Имам уверението на строителя там, че ремонтът на 39-о училище ще завърши преди 15 септември, а на 75-а детска градина - до края на месеца, като директорът е създал необходимата организация за децата.

И двамата районни кметове не са от ГЕРБ. В Оборище е от рехорматорите, а в Младост е независима.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени