FACEBOOK

Улица Вашингтон до Пиротска става пешеходна зона

Ремонтът ще приключи до месец, посочи Фандъкова

След ремонта на ул. Вашингтон, участъкът между Трапезица и Пиротска ще бъде пешеходна зона, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото наследство на София – Западната порта на Сердика, Столичната община изпълнява основен ремонт на пътната настилка на ул. Вашингтон в участъка от ул. Трапезица до ул. Пиротска.

Като завършек на археологическия парк, участъкът от ул. Вашингтон ще бъде превърнат в пешеходна зона, която ще бъде свързана с ул. Пиротска, каза кметът.

Фандъкова уточни, че улицата е била изцяло укрепена по проекта за изпълнение на Западната порта по Норвежкия механизъм, като е изграден нов водопровод, а сега се ремонтира и пътното платно.

Изпълнява се нова пътна основа и се възстановява паважната настилка с едър гранитен паваж.
Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, изградени са нови улични оттоци, обясни кметът.
Фандъкова посочи също така, че за да се запази характерът на историческия център на града, е възложила на главния архитект на София да бъде направен силуетен план на сградите по ул. Вашингтон.
Предвижда се ремонтът да приключи за около месец, категорична е тя.

Кметът припомни, че заедно с Вашингтон, досега са ремонтирани около 24 малки улици в квартали на града, както и цялостно тротоари по 26 улици и посочи, че те са в районите: Лозенец, Оборище, Надежда, Триадица, Младост, Искър, Студентския град и други.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени