FACEBOOK

Тротинетките под наем с нови правила напролет

Зоните за наемане и за връщане на електрическите тротинетки в Бургас вече ще бъдат ясно обозначени, а потребителите ще се идентифицират при ползването им. Това са част от новите правила, които фирмата, която отдаваща зелено-черните тротинетки в града предстои да въведе напролет.

Те бяха обсъдени днес на среща с местната власт, след редица дискусии за безразборното им ползване и вандалски прояви. Инициаторът на разговорите, общинският съветник Тодор Иванов пояснява, предаде БНР.

"Коментирахме възможността за санкциониране на потребителите, когато не оставят тротинетката на обозначените места, като до момента практиката е такава, че ако не я оставят на такова обозначено място ги таксува само 15 минути, което не е кой знае какъв проблем за даден потребител, но ако времето не спира да тече изобщо, ще е неприятно за потребителя и той ще бъде мотивиран да я остави там, където трябва", каза Иванов.

Той допълни, че са препоръчали на фирмата да сложат и текст, че потребителят съгласявайки се с общите условия на ползване, носи и някаква наказателна отговорност по член 313 от Наказателния кодекс.

В момента от фирмата са зазимили дейността, но със затоплянето на времето в края на месец март отново ще пуснат електрическите тротинетки под наем. Очаква се броят им да достигне от 150 до 200, като старите и амортизирани превозни средства ще бъдат подменени с нови.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени