FACEBOOK

Тровят с антифриз кучета в Младост

От началото на този месец стопани на домашни кучета в столичния квартал "Младост" живеят в истински ужас заради разпръсната отрова, която убива домашни и безпризорни животни в района. Преди няколко дена живущите в района на бл. 347 в "Младост 3" станаха свидетели на много измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени кучета и в парковете на "Младост 1А". Преди няколко дена от полицията с предупредителни ленти заградиха парка зад "Патиланци" в "Младост 3"..

Проблемите обаче не спират до тук, защото вчера е получен сигнал за разлят антифриз. Смъртоносната течност е била разлята в оживения парк на “Младост” 2, пише "Труд".

По думите на местните жители там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има училище и детска градина.

Междувременно от общината са приели сигнала и са обещали да направят проверка на мястото, където е била разпръсната отровата.

Директорът на столичното дружество “Екоравновесие” Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени