FACEBOOK

Три варианта за кабинет: Възраждане

"Към настоящия момент като че ли българските граждани не успяха да разрешат политическата криза, но не е невъзможно да има правителство”, заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов на първия официален брифинг на партията след вота.

“Има 3 варианта за кабинет. Единият от тях, след изявлението на ПП, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евро-атлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130. Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН. Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП”, изброи опциите той. По думите му обаче при последния вариант проблем би била заканата на Позитано да не управлява в коалиция с партията на Бойко Борисов.

Възраждане обаче ще подкрепи единствено кабинет със собствен мандат. “Имаме готов състав на МС. Имахме такъв още в предишния състав на НС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет", увери Костадинов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени