FACEBOOK

Топлофикация дължи обяснения за търговията с ток: БСП

"Ние, общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет, сме силно обезпокоени от изнесените данни в публичното пространство за извършени непрозрачни и неизгодни сделки от „Топлофикация София“ ЕАД на Българската независима енергийна борса" сочи становище на градската партийна организация.

"Самата хипотеза, че е възможно да се търгува произведената от дружеството електроенергия под пазарните цени, е смущаваща.

А на фона на финансовото състояние на „Топлофикация София“, която на практика е във технически фалит, неизгодни сделки могат да доведат до реална заплаха за функционирането му през следващия отоплителен сезон. Подобна съдба на най-голямото топлофикационно дружество в България пряко застрашава енергийната система на страната. Не става дума само за стотиците хиляди софиянци - абонати на дружеството, а за цялата държава.

Ето защо, общинските съветници от БСП, настояваме, в най-спешен порядък, да бъде свикано извънредно заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС, на което да бъде изслушано ръководството на дружеството и изпълнителния директор Александър Александров.

На това заседание да бъде представена цялата информация за цитираната в публичното пространство сделка от 16 юли 2020 г., включително и кой е търговецът, с който е сключен „двустранният договор“. На общинските съветници да бъде предоставена детайлна справка – по месеци, за извършените през 2019 и 2020 г. сделки за продажба и покупка на електроенергия от „Топлофикация София“ ЕАД – количества, цени и контрагенти по договорите", посочват от БСП-софия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени