FACEBOOK

Терзиев уволни над 330 души в Столичната община, махна дори чистачката: Г. Георгиев

Терзиев уволни над 330 души в Столичната община, махна дори чистачката.

Има ли чистка и спорни назначения в Община Пловдив, както твърди ПП?

Чистка има, но не под тепетата, а на жълтите павета - в Столичната община. Кметът Васил Терзиев “доброзорно” е освободил 330 души срещу обезщетения от нашите данъци за 1.5 млн. лв.

Уви, основна тема, която обсъждахме днес в парламента, бе лъжата на г-н Богданов от ПП за чистка и назначения в община Пловдив. Депутатът на Промяната не прави разлика между Община Пловдив и областната управа в града и сензационно обяви за съмненията относно нов главен секретар, който бил назначен в общината. Лъжа е - община Пловдив от близо 10 години има за главен секретар г-жа Топчиева и ѝ пожелавам да продължава да си върши работата все така добре.

Чистка има обаче и тя не е в община Пловдив, а в Столичната и струва не на пловдивчани, а на софиянци близо 1.5 млн лева - припомням, че в официален отговор Терзиев призна за освободени "по взаимно съгласие" и други доброзорни способи над 330 редови служители - счетоводители, специалисти и дори чистачката в общината. Това е чистка на обикновени експерти, голяма част от които работят в общината години преди ГЕРБ да я управлява. Реваншизмът го платихме всички ние - засега на цена 1.5 млн лева, но липсата на опитни кадри води до безумията, които общината твори всеки ден.

За капак - по непотвърдена информация, която се надявам самият Терзиев спешно да опровергае, за първи път кметът на София НЯМА достъп до секретно деловодство на общината, защото ДАНС не му е дала такъв. Причината за това бил отказът на самия Терзиев да бъде проучен по законовия ред. Как обаче кметът на София ще чете получаваните в Столична община класифицирани документи от ДАНС и останалите служби, как ще се грижи за сигурността на софиянци, ако няма право да знае за рисковете? Кой вместо него ще изпълнява задълженията му? Загадка, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Припомняме, за масовите чистки в Столичната община, въпреки предизборните и следизборните клетви на кмета, а по-лошото е, че на местата на признати и непартийни експерти се назначаватг парашутисти, които доказано не става.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени