FACEBOOK

Терзиев пас за дебатите в София: първо искаше тройка срещу Ваня, после се отказа

Голяма драма се разигра с дебатите между финалистите в конкурса за кмет на София. Още в началото на седмицата БНТ и бТВ обявиха, че са се разбрали заедно да поканят двамата кандидати Васил Терзиев и Ваня Григорова на обща дискусия. Даже бяха определени и водещите – Добрина Чешмеджиева от страна на националната телевизия и Мария Цънцарова от страна на частния тв оператор.

Форматът беше ясен: кандидатите на балотажа един срещу друг. Както е логично за мажоритарни избори и както винаги се прави, включително и в тази кампания.

Васил Терзиев първо обяви желание за промяна на формата: че няма да се яви на лични дебати, а иска дискусия с екипи. Той избра формулата да има двама присъединени към него с довода, че така щял да се види екип.

След като Ваня Григорова му отговори, че е готова сама да се справи с тройката и заяви, че приема Васил Терзиев и помагачи, кандидатът на ППДБ отново промени позицията си.

След това водачът след първия тур отказа дебатите.


Още късно същата вечер от Дарик – радио, много близко до ППДБ, че даже от екипа му коалицията излъчи своя член на СЕМ от парламентарната си квота Пролет Велкова, се пресети да организира алтернативни дебати.

Които Терзиев се оказа приел, а Ваня Григорова остана на позицията, че е за тв дебати.

И наистина, за разлика от една радиостанция от над 30 в София, което предполага ограничена аудитория, гражданите заслужават дискусия по националните тв канали с максимална аудитория.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени