FACEBOOK

Тенис, грации и волейбол в София през 2018 г.

Общината планира да заложи 800 000 лв. за финансиране на детско-юношеския спорт

През 2018 г. в София ще бъдат проведени тенис турнири, световни шампионати по художествена гимнастика и волейбол, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й целта на Европейска столица на спорта, каквата да бъде нашият град, е насърчаването на активния и здравословен начин на живот. Тя обяви, че следващата година ще бъде много богата на събития във връзка и с председателството на Съвета на ЕС.

София бе избрана благодарение на огромната подкрепа от видните спортисти на България и Министерството на спорта, каза още кметът.

Фандъкова е категорична, че броят на гражданите от различни възрасти, които се занимават активно със спорт нараства с всеки изминал ден. Тя посочи, че почти във всяка детска градина или училище има поне по един спортен празник в годината и допълни, че през последните години около 100 събития са организирани по спортния календар на София.

Кметът напомни и че над 730 000 души се включиха в активностите на София – Европейска столица на спорта, където градът ни бе домакин на изключителни събития – големи тенис турнири, боксовите мачове на Кубрат Пулев, благотворителния мач на Димитър Бербатов, 50 години Христо Стоичков.

Фандъкова уточни, че през последните години са били изградени 73 физкултурни салона, 33 фитнес площадки, 14 плувни басейна в детски градини и 20 тенис маси са били обновени.

Продължаваме с изграждането на велоалеи, каза още тя и конкретизира, че в центъра се предвижда маркирането на велоалея по ул. Г. С. Раковски, а проектът за промяната на бул. Дондуков с наличието на място за колела вече е одобрен.

Кметът съобщи, че Столичната община планира да заложи 800 000 лв. за финансиране на детско-юношеския спорт.
„Подкрепяме над 20 европейски и световни събития. Спортният календар на Столичната община включва над 30 събития, а за 2017 г. имаме над 80. Планираме насърчаването на учителите и учениците да се занимават със спорт. Имаме планирани 4 физкултурни салона. Надявам се да успеем да довършим спортната зала до Фестивална, обясни Фандъкова и добави, че планират изграждането на ски-влек на Витоша.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени