FACEBOOK

Тагарев е корупционер: ИТН

"Нито веднъж ППДБ не намери за необходимо да представи стратегическа визия за промени в службите за сигурност”, заяви шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на дебатите за вота на недоверие в сектор Сигурност и отбрана. “Това ме кара да си мисля, че или не знаят какво точно искат да променят, тоест към юридическата некомпетентност трябва да се прибави и пълна управленска немощ", посочи той. Йорданов коментира, че силите, подкрепящи правителството, са още „по-жалка Сглобка“, в която си искат един на друг оставките.

"Ако може някой тук, в тази зала, визирам министъра на отбрана, да ме назначи в тази фирма при жена си, ще си мълча като будала, няма да кажа нито една дума. Искам да бъда корупционер, заедно с Тагарев и жена му", каза Йорданов във връзка с мотивите на вота, в които се посочва, че при договор за доставка на безпилотни летателни апарати за близо 11 млн. лв. има съмнение за участие на близки роднини на министъра във фирмата, спечелила поръчката.

На свой ред Тагарев се оправда, че това решение за въпросната фирма, в която изпълнителен директор е сътрудник на съпругата му, е взето месец преди той да се озове в МС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени