FACEBOOK

С ремонта на квартални улици реновират цели зони

„Тази година акцент в строителната ни програма са ремонтите на квартални улици. Ул. Божана, която е сред първите завършени, е по предложение на кмета на район Илинден. Г-н Божилов ремонтира и плочниците пред сградите, а живеещите на нея кандидатстваха по програмата Зелена София за междублоковите пространства.

По време на ремонта е усилена пътната конструкция, за да издържа по-голямо натоварване. Изградени са нови тротоари, джобове за съдовете за отпадъци и стълбове на уличното осветление.

Кметовете на райони предлагат кои да бъдат улиците, по които работим тази година и контролират работата на фирмите - изпълнители, като заплащаме само след техен подпис. Обемът на работа е огромен и трябва всички екипи на районните кметства да бъдат максимално мобилизирани”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
„31 екипа на фирмите по текущия ремонт работят на територията на цялата община и съм поискала от фирмите да увеличат броя им.

Предстои цялостното преасфалтиране на ул. Хемус в район Слатина, на ул. Гюешево във Възраждане, ул. Боянска в квартал Драгалевци, ул. Габър в Сердика, ул. Земляне, Брезов рид, Кишинев , Георги Минчев. Изграждаме цялостно връзка между ул. Феникс и ул. Промишлена в Овча купел, ул. Трета в Студентския град, пътната връзка между Малинова долина и Студентския град и ул. Сочи в Банкя”, допълва кметът на София.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени