FACEBOOK

С изстрел от Турция е убит полицаят на границата

Снощи около 20,35 часа в района на 242-ра пирамида около село Голям Дервент граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и служител на Министерството на отбраната се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебното МПС полицаят насочва фенера към въпросния срез, последвал е веднага изстрел от съседната територия на Република Турция, с който служителят на МВР е убит. Това съобщи на брифинг днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Колегата от МО успява да се прикрие зад МПС-то, по него започва стрелба, той отвръща със служебното си оръжие като по негови думи от съседната територия са произведени 10-15 изстрела", каза още Демерджиев.

"Ще бъдем напълно безкомпромисни към всеки, който създава опасност за живота и здравето на служителите ни по границите. Нападението е станало от страна на трафиканти на мигранти", каза още Иван Демерджиев.

Загиналият полицай е бил от 8 години служител в МВР, добави той.

Демерджиев определи случилото се като безпрецедентно и обяви, че ще се вземат нови мерки за безопасността на хората, които охраняват границата.

“Патрулите ще бъдат въоръжени с дълго оръжие и ще стрелят при всяко съмнение за безопасността им”, добави той.

Според него подобен случай не е имало от много,много години насам и не може да се търсят грешки в ръководството на Гранична полиция.

Властите у нас са осъществили веднага контакт с турските си колеги, които уверили, че ще предприемат всички мерки групата да бъде заловена.

По думите на вътрешния министър съдебният процес ще бъде в Турция като бъдат заловени стрелците.

"При ескалираща агресия, която включва използването на огнестрелно оръжие, ние ще отговорим с необходимата сила и ви уверявам, че, ако има инциденти на границата, няма да са в посока на нашите служители. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни към всеки, който създава опасност за живота и здравето за служителите ни по границата", допълни Демерджиев.

"Оградата е с дупки, тя е ненадеждна. Трябва ни съвсем друго съоръжение, с бетонни стени и прегради с три метра височина, настоя пред bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по повод трагичния инцидент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени