FACEBOOK

Създадохме антикорупционна комисия „Къде са парите?“: Манолова

„Създадохме антикорупционна комисия Къде са парите? от млади експерти, която събира сигнали за безобразия и източвания на публични средства в различни сектори”, заяви лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова пред bTV.

“Нямам предвид само държавните фирми Автомагистрали или Монтажи”, подчерта тя. „Последните разкрития са свързани със санирането, където се оказва, че са изтекли хиляди левове. Нашето притеснение е защо планът за възстановяване на България за 30 млрд. лв. през следващите години включва основно саниране и раздуване на администрацията”, каза Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се.БГ“ има план как 30 млрд. лв. да бъдат налети в икономиката и в бизнеса, така че да се увеличат драстично доходите на българските граждани.

Грижата на „Изправи се.БГ“ и моята грижа е да покажем как ще изглежда България след 10 години – с високи европейски доходи, модерна икономика, чист въздух и план за развитие на изоставащите райони. Не струва нито една кауза, на нито един политик, ако там няма грижа за хората, категорична е Манолова.

Почтено е всеки преди изборите да заяви на коя страна ще застане, влизайки в парламента – дали ще подкрепи с действията си едноличния модел на ГЕРБ или ще е последователен в своите ангажименти към избиратели, да изградим заедно мнозинство на почтените, което да разгради пирамидата на диктатурата, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.

Подкрепям Радев за втори президентски мандат, защото показа смелост да се изправи срещу едноличния модел и защото дава платформа за обединение на всички демократични субекти за следващите избори. Беше честно да го направи сега, преди изборите, за да стане ясно кой стои на страната на гражданите и кой стои от другата страна. В критичен за нацията момент Радев направи своя избор – на площада, до гражданите, сред народа, допълни тя.

Манолова подчерта, че по никакъв повод „Изправи се.БГ“ и Отровното трио не са съгласували с президента протестните действия през лятото. Излязохме спонтанно на площада, след като една институция взе на абордаж президентството и нахлу вътре въоръжена. Хората излязохме на площада не толкова, за да защитим президента Радев, а за да защитим държавността, институциите, разделението на властите, върховенството на правото, обясни тя.

С Отровното трио ще сме партньори в предстоящите избори и ще сме с общи листи. „Изправи се.БГ“ е Гражданска платформа с над 30 граждански организации и взехме решение, че гражданите ще имат преимущество при подреждането на листите. 70/30 ще е отношението между гражданите и партиите, в полза на гражданите в листите, подчерта Манолова.

Осем жалби срещу решението на ЦИК, което спираше „Изправи се.БГ“ и Демократична България да участват в изборите с тези наименования, показаха силата на обединението. Сега с обединение можем да накараме ЦИК да позволи стриймването на броенето на бюлетините, след като нито една партия в парламента не внесе предложение за това, каза още тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени