FACEBOOK

Суджук за 30 лв, баница за 11 лв. и кетчуп 3 лв. на Боровец

Снимка със смайващ ценоразпис от зимния ни ски курорт Боровец, качи в социалните мрежи победителят от Big Brother 1 ресторантьорът Здравко Василев. Баница за 11 лв., суджук за 30 лв. и сосове кетчуп и майонеза за 3 лв. предлагат на туристите там. Най-изгодното предложение се оказа филията хляб за 0,50 лв. за 1 бр.

"Натрупвайки разочарование през годините от зимните ни курорти, нямах скрупули да споделя тази снимка. Тя е на мой приятел, който пътува по целия свят. Думите му бяха: "пародия на зимен курорт", коментира той. По думите му цена и качество нямат общо. Това се потвърждава и от личните му наблюдения.

"Направих бърза справка. Само за декември над 200 хил. българи са пътували с цел туризъм в чужбина. Средно там се остава около седмица. Това са над 1 млн.нощувки само за декември. По последна справка двата комплекса - Боровец и Пампорово, имат около 600 хил. нощувки за целия сезон", стана ясно от думите му.

"Правим всякакви упражнения по отношение на реклама, харчат се милиони. Но вече доведени туристите на място, в момента, когато излязат от хотела, попадат в клопката на всичко наоколо", коментира случая Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ситуацията с подобни цени е не само с хранителните продукти, а и с такситата, с лекарите по курортите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени