FACEBOOK

Строят нови буферни паркинги в столицата

„Моето виждане за развитието на системите в града означава по-малко коли в центъра. Затова изграждаме системите от рингове”. Това каза кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред БНТ. Тя обясни, че с цел облекчаване на движението се изграждат и кръстовищата на две нива. Има и 4 буферни паркинга до метростанции, които за съжаление се използват малко, посочи Фандъкова. Тя счита, че хората трябва да бъдат стимулирани да ги ползват повече, а междувременно се изграждат още 3 такива. „По-голямата част от посоченото като проблеми от жителите на столицата вече се прави. Над 350 хил. души дневно ползват метрото. Хората вече свикнаха с метрото“, обяви Фандъкова.

Тя изтъкна, че в последните години е в ход най-мащабната програма за развитие на градския транспорт. Освен това, интелигентната система за управление на трафика вече се изгражда и ще заработи през 2016 година, като в нея ще бъдат включени 160 ключови кръстовища.
По отношение на сигурността в столицата Фандъкова каза, че има увеличение на патрулите в центъра. „Има сериозна инвестиционна програма за видеонаблюдение”, каза тя и добави, че се увеличават камерите в парковете, училищата, детските градини.
По думите на Фандъкова милиардният бюджет на София не е даденост. Тя изтъкна увеличението на бюджета в различните звена и факта, че местните данъци не са вдигани от дълго време насам. Освен това рейтинговите агенции са констатирали финансова стабилност на столицата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени