FACEBOOK

Стрелба с гранатомет в София по Алексей Петров

Стрелба с гранатомет в столичния квартал Кръстова вада вдигна на крак полицията тази сутрин. Опитът за атентат е извършен срещу бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обясни, че в 8.54 часа на тел. 112 е постъпила информация, че е стреляно по колата му.
„Сигналът е подаден от негов охранител“, коментира тя и обясни, че вероятно е стреляно 10-15 минути преди подаването на сигнала. По думите й обичайна практика е да се подава по-късно сигнала, за да може да се изведе охраняваното лице на безопасно място, съобщава Фокус. „Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има стрелба с РПГ. Няма пострадали. Има външни щети на автомобила и на постройка. Извършва се оглед под наблюдение на прокурор. Организирано е издирвателно мероприятие в цялата страна. Има свидетели, които ще бъдат разпитани. Работим активно по този случай. Прокуратурата ще установи неговия характер. Не е в интерес на разследването да поддържаме изтичането на информация“, заяви Румяна Бъчварова. Тя каза, че няма пострадали лица и мястото, където е стреляно е слабо обитавано.

Алексей Петров е основен подсъдим в мегаделото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване. Преди няколко седмици, на 23 септември, прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от процеса с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу основния подсъдим Петров.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени