FACEBOOK

Столичната община ще изгради няколко улици в Манастирски ливади

Столичната община ще изгради няколко улици в квартал Манастирски ливади-Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени. Това каза в сутрешния блок Добро утро, България на Радио Фокус кметът на София Йорданка Фандъкова по повод недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в Манастирски ливади и Витоша.

Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а от там и трудното отчуждаване на частните имоти. „И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите.

В квартал Манастирски ливади-Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици – ул. Иван Кирков, ул. Флора, ул. Златните мостове, да отворим ул. Шарл Шампо, както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. Тодор Каблешков.

Заложи ли сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме заложили за отчуждаването само в този квартал“, уточни кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени