FACEBOOK

Старт на битката за нов главен архитект

Фандъкова: „Конкурсът е максимално открит и честен, дано има смели хора – визионери и добри администратори, които наистина искат да променят облика на града”

Кметът на София пуска днес конкурса за избор на нов главен архитект на милионния град, след като Петър Диков сам подаде оставка от поста. Считано от 9 февруари той вече няма да го заема. Докато излязат резултатите от надпреварата, за която досега няма афиширани кандидати, най-вероятно ще има изпълняващ длъжността главен архитект.
„Темата за нов главен архитект на София не е нова и е много важна. Тя се поддържа от различни хора, медии, организации в продължение на цяло десетилетие. Като съзнаваме отлично това, ОБЯВЯВАМЕ МАКСИМАЛНО ОТКРИТ, НЕПРЕДУБЕДЕН, НЕНАГЛАСЕН КОНКУРС ЗА НОВ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА НАШИЯ ГРАД. РАЗЧИТАМЕ ХОРА, КОИТО НЕ САМО СА ОТЛИЧНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, НО И СА ДОБРИ И ОПИТНИ АДМИНИСТРАТОРИ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО – ХОРА, КОИТО СА ВИЗИОНЕРИ, ДА ПРОЯВЯТ АКТВИНОСТ И ДА ПРЕДСТАВЯТ СВОИТЕ КАНДИДАТУРИ ЗА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ.
Досега мнозина изказваха мнения, искаха промяна на различни неща в стила и начина на работа на главния архитект. Разчитам, че НЕ Е БИЛО САМО ГОВОРЕНЕ, ЧЕ ИМА ИДЕИ, ПРЕДЛОЖЕНИЯ, РЕАЛНИ КОНЦЕПЦИИ, които да бъдат предложени. Дойде времето за тази промяна и АЗ ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ДА НЯМА СТРАХ, А ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО СМЕЛИ И ПОДГОТВЕНИ КОНКУРЕНТИ. Ще бъдем максимално открити към гражданите на София и имаме огромното желание да изберем наистина най-добрия нов главен архитект”, коментира през 19 минути кметът Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени