FACEBOOK

Стартира коледната кампания Елхи на Таланта

 Приказните Елхи на Таланта превърнаха за четвърта поредна година алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София. Светлините на живите елхи бяха запалени 1-ви декември и традиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столичната Община и залесени в Гората на Таланта, в която вече има близо 100 вечнозелени дръвчета - продължение и символ на каузата на кампанията.

Тя е поредната фантастична идея на Фондация „Стоян Камбарев“, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и много подаръци и ваучери. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорство на Столична Община. Основна заслуга за успеха на инициативата има и лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска / Proplants - която за четвърта поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи, които пристигнаха чак от Италия.

Традиционно, благодарение на Елхите на Таланта - единствената за сега дарителска кампания на Фондацията, едногодишни стипендии получават и много от музикалните й таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството- основен фокус на културната организация.

Средства се насочват и към няколко късометражни филма, а миналата година, Фондация „Стоян Камбарев“ успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата „Към Нея“ на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов само благодарение на тази Коледна акция. „С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта, не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на Блготворителната ни кампания младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че Елхите на Таланта се превърна в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радва всички софиянци и гости на града. Магично е! Сърцатият млад екип на Фондация „Стоян Камбарев“ се справи забележително с украсата, за което им благодаря, защото аз мога да движа нещата само от дистанция!“ - сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и вдъхновител на кампанията. „Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха- в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Голяма част от Коледните Благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като тяхна. 

За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139 ИОУ „Захарий Круша“, сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта“- допълни маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на мениджър на проекта. На 1-ви декември вечерта, Четвъртото издание на Елхи на Таланта символично бе открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева, която танцува под звуците на вечната класика „ЗИМА“ на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация „Стоян Камбарев“ – изумителната Сара Чакърова. Танцът беше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния You Tube канал и сайта на Фондация „Стоян Камбарев“, като част от аудиовизуалнен продукт - специален подарък и поздрав от Столична Община за всички софиянци и гости на града. Благотворителната кампания Елхи на Таланта е активна до края на декември. Всеки който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени