FACEBOOK

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк.

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк

Беше прието предложението ни имотите да бъдат изкупувани едва след като бъде направен правен анализ на имота, за да знаем чий е, как е придобит, може ли общината да защити правата си преди да ги изкупи.

Ето защо направихме това предложение:

Предлагаше се да изкупим 18 имота разхвърляни в Южния парк, правещи дупки сред другите частни имоти като на швейцарско сирене и с невъзможност да се направи дори една алея.

Част от тези 18 имота бяха възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

10 от 18-те имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. А на 5 от предложените за изкупуване имоти е съсобственик строителна фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД.

Изключително притеснително е за нас упорството на колегите от ПП-ДБ-СС, които на принципа “Ако не ти харесват ценностите ми - имам си и други” ни предложиха други 10 имота, на мястото на тези 5, които ние успяхме да извадим от програмата. Тези 10 имота бяха предложени по време на заседание без проверка и предварителна информация. Това засилва съмненията ни, че има нещо нередно в програмата им за изкупуване на имоти в Южния парк.

Накрая групата на ПП-ДБ-СС не подкрепиха програмата без да са включени всички имоти, които те искат в Южния парк. Ние ще подкрепим програмата на кмета за управление на общинската собственост само при положение, че от нея са извадени тези скандални имоти", съобщи общинският съветник Георги Георгиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени