FACEBOOK

Спряха тока на болница заради борч

Без ток за 2 часа остана Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания във Варна, потвърди пред БНР шефът на клиниката доц. Христо Ганчев. Причината е дълг към Енерго-Про в размер на 80 хил. лв., обясни доц. Ганчев. Спирането на електрозахранването е предупредително. През следващата седмица болницата ще остане без ток за 4 часа.

Припомняме, че още 50 други клиники са в подобна ситуация, за което алармира Андрей Марков от Българската болнична асоциация.
"В момента имаме 12 болни, преди бяха 20. Започнахме да ги извеждаме, за да се долекуват вкъщи. Болните вкъщи, аз напускам, също и персоналът, започват съдебни процеси. Не само тока, но и водата е с висока цена и там имаме задължения. Вървим към закриване на 95 г. болница", посочи доц. Ганчев. Той предлага да бъдат намерени спонсори, които да помогнат за 80 хил. лв. към Енергото, а после да се търсят начини за спасяване на болницата.

Преди месец варненските общински съветници приеха Тубдиспансера да се прехвърли към някоя от другите болници в града и дълговете й да бъдат погасени. Решението бе подкрепено с 35 гласа "За”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени