FACEBOOK

Спираме работа на 18 май: Превозвачите

На 18 май ще се преустанови целият транспортен сектор в страната, заявиха на брифинг превозвачите. Те поискаха и оставките на финансовия министър Асен Василев и на регионалния Гроздан Караджов. От бранша заплашиха, че следващите протести няма да бъдат толкова спокойни, колкото досегашните. 

„Искаме оставката на министър Василев, заради арогантното му отношение към нас. Ако се наложи да искаме още оставки, ще ги искаме ", каза на брифинг Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя подчерта, че не е вярно твърдението на премиера Кирил Петков, че се е срещал с тях и ще има среща другата седмица.

"Срещи с превозвачите не са провеждани. Нито са се срещали с нас, нито сме получили покана от премиера за среща следващата седмица. Нищо от това, което се опитваме да обясним, управляващите не искат или не могат да разберат. Не са ни обещавали и никакви пари”, категорична бе Милтенова.

„Исканията ни са разумни. Предлагаме неща, които се прилагат в Европа. Знаем какво се случва с цената на горивата в ЕС, защото зареждаме там. Следващият ни протест няма да бъде кротък. Фактът, че целия бранш е тук, показва, че сме обединени“,  добави Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи в България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени