FACEBOOK

Спипаха 29 мигранти върху товарен влак

Специализирана полицейска акция блокира Централна гара в София снощи. Арестувани са 29 мигранти, качили се върху покрива на товарен влак, отпътуващ от гарата. Сред задържаните има шест деца, останалите са 14 жени и деветима мъже, съобщи бТВ.

„По първоначални данни лицата са без документи за самоличност, от сирийски произход. Открити са в товарен вагон, който е запечатан, но отгоре брезентът е срязан“, разказа на брифинг директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Акцията е след сигнал, подаден към 20 ч. на номер 112. Впоследствие обаче полицията повече не е успяла да се свърже с лицето, което се е обадило.

С цел избягването на инциденти – за да не се образува волтова дъга, за известно време беше спряно електричеството по контактната мрежа, което предизвика закъснение на влаковете от близо два часа.

Бежанците не са оказали никаква съпротива по време на ареста и в момента се намират в столичните I и II РУ за разпит. Тепърва ще се установява и дали са преминали нелегално границата, или имат статут у нас, но са искали да напуснат страната.

Статистиката сочи, че за последната година значително са намалели случаите на хванати бежанци във влаковете, като през 2017 г. те са само три.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени