FACEBOOK

Спецпрокуратурата гази всякаки закони

Магистратите призоваха Спецсъдът да не дава делото срещу Иванчева на ВКС
Спецпрокуратурата достигна нови висини в погазването на законите у нас. Магистратите от този орган призоваха Спецсъда да не дава делото срещу бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й на Върховния касационен съд. От спецпрокуратурата настояват делото да не бъде давано на ВКС, докато не се реши мярката за неотклонение на двете. В своето писмо до Спецсъда прокурорите добавят, че само така ще се осигури безпристрастното решаване на делото, което е образувано по протеста на прокуратурата срещу промяната на мярката на двете от Задържане под стража в домашен арест.

Писмото е подписано от Димитър Петрова, и.ф. административният ръководител на специализираната прокуратура, и.ф. административният ръководител на апелативната специализирана прокуратура, наблюдаващият делото прокурор на първа инстанция и въззивният прокурор.

По-рано вчера стана ясно, че комисия от ВКС е започнала проверка на Апелативния специализиран съд по повод исканията за промяна на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, съобщиха от ВКС.

Проверката трябва да бъде извършена в периода 29.11.2018 – 05.12.2018 г., като в срок до 10.12.2018 г. комисията следва да изготви и представи доклад за резултатите.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) нареди със своя заповед от 28.11.2018 г. да се извърши проверка на организацията на дейността на Апелативния специализиран съд (АСНС) по въззивни наказателни частни дела, образувани и разгледани по частни жалби, респективно частни протести, срещу определения на първоинстанционния съд, постановени по реда на чл. 270, ал. 1 от НПК по искания за промяна на изпълняваните спрямо подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова мерки за неотклонение.

Припомняме, че преди две седмици АСНС в извънработно време в петък върна Иванчева и Петрова зад решетките, след като преди това съдия Иво Хинов от специализирания съд промени мярката им за неотклонение в домашен арест.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени