FACEBOOK

София ще тества втори електрически автобус

Предстои да бъде тестван още един електрически автобус в София, съобщи зам.-кметът Евгени Крусев при представяне на нова зарядна станция за електромобили.
Заместникът на Йорданка Фандъкова по направление "Транспорт и транспортни комуникации" припомни, че Столична община първа в страната е експериментирала с пускането на електробус по една от линиите на градския транспорт. Той бе пуснат през 2014 г. по линията на тролейбусна линия 11.

В момента вече 137 електрически автомобила са регистрирани в София. Всички те ползват данъчни облекчения, както и безплатно паркиране в синя и зелена зона, посочи още Крусев.

Столичната община инвестира и в електрически лекотоварни автомобили. В Столичен инспекторат се използва електрически автомобил за осъществяване на дейността на структурата.

Общинското предприятие "Паркове и градски градини" използва електрически лекотоварен автомобил за поддържане на парка на НДК. Той спестява до 9000 кг вредни емисии.

Предвижда се да бъдат закупени и още 2 нови електрически лекотоварни автомобила за почистване на парковете в града.

На представянето на нова зарядна станция за електромобили на бул. "Цариградско шосе" 115, присъстваха изпълнителният директор на Националния доверителен еконфонд Камелия Георгиева и председателят на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени