FACEBOOK

София приема фестивал на екстремните спортове през уикенда

Центърът на София ще приеме този уикенд четвъртото поредно издания на Екстрийм фест. Фестивалът, който е част от инициативата София 2018 - европейската столица на спорта, ще се проведе в Княжеската градина около Паметника на съветската армия.

Събитието ще предложи над 30 дисциплини с екстремни активности, практикувани в градска среда. Стартът на фестивала ще бъде даден в събота от 12 часа, а програмата ще завърши в неделя вечерта.
Тази година фестивалът ще премине под мотото "Да запазим чистия въздух на София", като от програмата отпадат моторните изпълнения. "Сега всички подобни събития са съобразени с екоизискванията и с целта градът да стане по-чист, по-зелен и по-приятен за живеене", съобщават организаторите.

Всеки желаещ ще може да се включи в демонстрации и уроци в различните дисциплини. Сред дейностите са скок с бънджи, катерене по стена, спускане по въже, скок върху въздушна възглавница, фрийрън, лонгборд, кънки, бъбъл футбол и сумо битки.

За любителите на моторните спортове са предвидени автомобилни симулатори и RC колички с дистанционно управление. Ще има още уроци по безопасно шофиране и активности по скейт, блейд, BMX , Break Dance и баскетбол.

И през тази година ще има базар на изкуствата, където да бъдат представени ръчно изработени произведения от различни автори и ателиета.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени