FACEBOOK

София подарява безплатни детски турове от 19-и, на 22-ри – и за възрастни

Безплатни детски турове всеки работен ден през тази и следващата седмица подарява София на своите най-малки граждани. Идеята се реализира за втори път след успеха й пролетта. Общинското предприятие Туризъм разработи  програмата Опознай София, ориентирана към децата в подготвителните групи и в началния училищен курс. Целта е запознаване на хапетата чрез адаптирани беседи и посещения на място с основните туристически забележителности на София.

Първото издание на инициативата Опознай София през месец май премина при голям интерес, като в него се включиха над 500 ученици от 23 класа от 5 софийски училища: Шесто и Седмо, 112-о, 1-во и 133-то.

В новото издание на Опознай София акцентът на беседата е върху образователните институции в България и интересните дървесни и растителни видове в парковете на милионния град по следните маршрути:

За ученици 1-2 клас:

Народната библиотека – Докторската градина – паметника Левски – катедралата Александър Невски – базиликата Св. София

Времетраене – 40 мин.За 3-4 клас са разработени три варианта на маршрути, между които учениците могат да избират:СУ-Народната Библиотека - Докторската градина – БАН – Двореца/НХГ

СУ – Народната Библиотека – Двореца – Черницата на Левски (намира

се на ул. „Искър“ 2, срещу сградата на НАГ) – Музея на София

 СУ-Народната библиотека – Докторската градина – Двореца – Черница на Левски

Времетраене – 45 мин.


Разработени са и два маршрута за ученици подготвителните групи:


Народната библиотека – Докторската градина

Времетраене – 25 мин.

Централната минерална баня – Минералната вода с Аполон Медикус –

Черницата на Левски

Времетраене – 25 мин.За участието на децата в нея са отговорни директорите на училища, пред които родителите трябва да настояват за включването им в родолюбивата инициатива на ОП Туризъм.

На официалния празник 22 септември, когато отбелязваме 115 г. Независимост на България и от обявяването на Третото българско царство не само малките, но и големите граждани на София, но и нейните гости ще могат да се включат в безплатни, НО ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБИКОЛКИ на столицата. Те отново са под егидата на ОП Туризъм, което ги организира. Ще намерите гидовете на общинското дружество на неговата шатра при НДК – между Пилоните и Патриарха, от 10 до 14 часа. Разходката във времето ще мине из сърцето на София.

За записване на малки и големи на този имейл: opto@info-sofia.bgНяма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени