FACEBOOK

София е европейската столица в топ 3 по нисък процент на безработица

В София има много възможности за образование и реализация на младите хора. Това каза пред „Фокус“ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че София е образователен център с 22 университета, в които младите хора от цялата страна получават добро образование.

„В нашия град има много възможности за реализация. София е европейската столица в топ 3 по нисък процент на безработица. София е и един от световните градове по стартиращи компании и компании в ИТ- индустрията. Всички инвестиции, които се правят в града, целят да се привличат компании, които да установяват бизнеса си тук и това е възможност за нови работни места“, каза още Фандъкова.

„Нашата цел е в София да има повече възможности за висококвалифицираните кадри, така че младите хора, които учат тук, да и да правят кариера в София и да остават в страната ни“, каза още Фандъкова. Тя допълни, че Столична община дава възможност на студените да участват в различни стажове, да трупат практически опит и така да се стимулира връзката между университетите, институциите и бизнеса.Фандъкова коментира и новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Според нея той е първата голяма реформа в системата за последните 25 години, който дава възможности за кариерно развитие на учителите и постигане на по-добро качество на образованието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени