FACEBOOK

София гони Капитолия от земята си в парка чрез съда

Столичната община спечели на първа инстанция делото за изгонването на автокъща Капитолия от окупиран от нея публичен терен в Борисовата градина. Парцелът от 1600 кв.м в една от най-скъпите зони на София е даден през Софийски имоти. Капитолия е купиила от общинското дружество само сградата от 88,5 кв.м. за смешните 87 000 лв., при положение, че малко по-рано същата е вписана като част от капитала на Софийски имоти. Сега автокъщата вече не желае да напусне терена.

Това, апропо, не е единичен случай. Дълги години се точи спор за наематели, които не просто са окупирали подлеза на Ялта и дори зона над него, ами и се опитват да го направят частна собственост, за което негласно им съдействат и вътрешни хора. По казуса пишем не за първи път.

Миналата година, по искане на кмета Йорданка Фандъкова, общинското дружество Софийски имоти прекрати договорите за наем на още 4 имота в Борисовата градина пак от 1997 г. - Кръглото кафене – Кривите огледала, Велописта, Детски кът – Водното каналче и Трите дансинга. Те, както и Капитолия трябва да напуснат парка по новия му устройствен план, който се обсъжда в момента.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени