FACEBOOK

София в Топ 10 сред градовете, стимулиращи инвестициите

София е един от десетте номинирани града в категорията Стратегия за стимулиране на чуждестранните инвестиции на Emerging Europe. Наградите се връчват за политики и инициативи на градове от страните в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

В последните години регионът с население 180 милиона души отбелязва по-динамично икономическо развитие спрямо Западна Европа и е стабилен двигател за икономиката на целия континент. Наградите на Emerging Europe целят да стимулират продължаващ растеж в региона и да привлекат вниманието на инвеститори от цяла Европа и от света.

Кандидатурата за Стратегия за стимулиране на чуждестранните инвестиции бе изготвена и подадена от Столичната агенция за инвестиции и премина успешно първия етап на кандидатстване, в който екип от експерти на Emerging Europeразглежда заявките на градове от всички 23 страни в региона.

Политиките на София за привличане на чуждестранен капитал наредиха столицата в селекцията от десет кандидатури, допуснати до втория етап на конкурса. В него международно жури от цяла Европа ще сведе кандидатурите до трите най-добри.

Градът победител ще стане ясен на официалната церемония по връчване на отличията Emerging Europe Awards на 22 юни, в централата на Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени