FACEBOOK

Софиянците настояват ул. Съборнда да не е пешеходна: Фандъкова

"Искането ул. „Съборна“ отново да стане достъпна за автомобилите не е по инициатива на общински съветници, а е по настояване на хората, които живеят и работят там", заяви в отговор на въпрос на БГНЕС столичният кмет Йорданка Фандъкова при предоставяне на линейка от „Мото Пфое“ за нуждите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община за времето на пандемията.

Кметът посочи, че там има създадена гражданска организация, с която се е срещнала и е чула доводите за това искане.

„Имахме уверение, че той е съгласуван и обсъден с гражданите. Решението беше взето от СОС и тя беше превърната в пешеходна. Според мен времето за превръшането ѝ в пешеходна трябва да бъде когато тя се реконструира, т.е. когато изпълним проекта на Фуксас“, заяви тя и уточни, че в проекта на италианското архитектурно бюро и в Общия устройствен план, част от ул. "Съборна" е заложена като пешеходна. Кметът коментира и изнесената информация от неправителствената организация „Спаси София“, че гласуването в програмата „София избира“ е било манипулирано. Фандъкова каза, че зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов вече е предприел необходимите действия, а тя е сформирала комисия, която да провери изнесените данни от гражданската организация. „Ние все още очакваме крайните резултати. Ако „Спаси София“ ги знае трябва да знаят откъде са ги научили. Да не се окаже накрая, че крадецът вика дръжте крадеца“, заяви тя.

На друг въпрос на БГНЕС какво е наложило да се вземе нов кредит за довършването на Западния парк, Фандъкова обясни, че това не са допълнителни средства. „Това е искане за заемообразно финансиране, за да може проектът да приключи докато се верифицират средствата по оперативната програма. Това е практика при почти всички европейски проекти“, обясни тя и увери, че когато средствата се възстановят от управляващия орган те ще бъдат върнати в бюджета.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени