FACEBOOK

Софийски полицаи разнасят дрога с патрулка

Двама полицаи са арестувани като част от банда от осем души, които са задържани за разпространение на наркотици, съобщи БНТ.

Акцията е проведена в София миналия петък. Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли дрога с патрулния автомобил. Бандата е действала от поне 2 години и е пласирала амфетамини и марихуана, както в заведения в центъра на София, така и в крайни квартали и съседни села.

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. Според свидетелите бандата е известна като „Фирмата“. Голяма част от членовете й са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи.

Със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили те са принуждавали по-дребни дилъри да разпространяват дрога за тях.

Двамата полицаи, които също са част от бандата, са играели важна роля - подпомагали са дейността й, като са разчиствали терена. Извършвали и арести на хора от конкуренцията. Те са на длъжност "старши инспектор" в Охранителна полиция във Второ районно.

По случая е работено повече от година. Използвани са и СРС-та. Част от наркотиците са открити по време на претърсвания в детско креватче. Осем души остават в ареста, един се издирва.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени